Preso (s mlíkem)

Kávový nápoj picolo je ještě tím nejmenším (takřka žádným) prohřeškem, protože zákazník chce asi espresso a také ho dostane.

Co se ovšem má stát, zazní-li ono lety pod kůži zadřené presso s mlíkem? Mírně rezignovanou diskusi pak zpravidla zakončuje akt „nemoh byste mi to ještě trochu dolít vodou/ňákým mlíkem?“. Načež nastupuje ve frontě další zákazník s objednávkou stejně vágní, leč představou diametrálně odlišnou.

Vůbec nevadí, že je do kávy přidáváno mléko. Vůbec nevadí, že požadavek je mírně nestandardní oproti nabízenému sortimentu. Je ale obrovský problém, že příjemce objednávky je donekonečna vyčerpáván nejasnými přáními a host je rozladěn z toho, že je poučován.

Avšak objednáváme si v restauraci „ňáké jídlo s bramborami“?

Už mnoho let nejsme díky kávovým a food festivalům gastroburany. Naučili jsme se, že piccolo neexistuje, noky nejsou gnoči a tramín červený je ve skutečnosti víno bílé. Zorientujme se též již konečně v nabízených kávových nápojích, nedívejme se smutně na espresso se slovy „ježkovo voči toho je nějak málo!“ a zapomeňme na něco tak neurčitého a od podstaty rozblemcnutého, jako je presso s mlíkem, které navíc při objednávce evokuje žádost o kojení. Z úst dospělého muže to vskutku nezní nikterak důstojně.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *